Oyun Nasıl Yapılır? Hiçbir şey bilmeden tek başınıza veya bir ekip ile oyun yapmak mümkündür. Oyun yapım süreçleri çok zorlu ve çok yorucu bir süreç olduğu için Türkiye’de 50 bin kişi oyun yapacağım ben diye karar aldıysa, sadece 5 kişi oyununu çıkartabilmektedir.
Hangi yazıda, hangi videoda neyi okursanız okuyun , neyi izlerseniz izleyin bir oyun yapabilmeniz için asla pes etmemeniz, yılmamanız, çok azimli ve çok kararlı olmanız gerekmektedir.



Aslında oyun nasıl yapılır? sorusu çok doğru bir soru diyemeyiz, çünkü oyun yapmak tek başına yapan geliştiriciler olsa bile bir ekip işidir. Oyun yapımı ekip işi olması gereken bir iş çünkü en basit oyun bile en azından bir yazılım dili ve bir oyun motoru bilmenizi istemektedir.
Oyununuzun detayı ve kalitesi ne kadar iyi olursa o kadar çok bilgiye ihtiyacınız olacak demektir. Ekip işinde de yönetim, zamanlama, takım çalışması ve koordinasyon olayları çok önemlidir.
Gelelim oyun yapımı aşamalarına;
Oyun Nasıl Yapılır Adımları 2023🟢



Oyun nasıl yapılır? sorusunu en temel bilgi seviyesine sahip bir kişi de, belirli bir bilgiye sahip bir kişide sorabileceği için herkese hitap edecek şekilde bir anlatım gerçekleştirmeye karar verdik. Oyun yapımı ile alakalı bu makalemizde sizlere 10 adım gösteriyoruz, bu adımları sıkılmadan, atlamadan adım adım takip eder ve okursanız oyun yapımının mantığını anlamış olacaksınız.
Oyun Fikrini Oluşturma Ve Kararlaştırma🟡
Sıfırdan Oyun Nasıl Yapılır? sorusunun ilk adımına ile başlayalım. Bir oyunu yapmadan önce ilk olarak oyununuzun fikrini, konusunu tamamen kafanızda oturtmanız gerekmekte ve ilk önce size mantıklı ve iyi gelmelidir.
Fikir bulmadan ben öğrenmeye başlayayım sonra bir fikir bulur yaparım düşüncesine girerseniz, baştan kaybedersiniz çünkü bu yorucu yolculukta insanı güçlü tutan en önemli faktör oyununuza olan güveniniz oluyor.
Şimdi sizlere anlattığımız ilk adım aslında en önemli adımlardan bir tanesidir çünkü çoğu kendini genç girişimci sanan şahıslar ne yazık ki, bir oyun yapayım ve hemen bir yatırımcı bularak, yatırımcı parası ile zengin olayım düşüncesine giriyorlar. Böyle bir düşünce de olursanız iki sonuç ile karşılaşıyorsunuz;
- 1. Sonuç: Hayatınızdaki tüm şansı kullanarak gerçekten sizi sömürmeden yatırım yapmaya karar veren bir yatırımcı bulabilir ve yatırım olarak aldığınız parayla kendinizi zengin ederek, projeyi iflasa sürüklemek.
- 2. Sonuç: Melek yatırımcı adı altında size 5 kuruş vererek, sizden şirketin büyük hissesini ve birçok bölümünü isteyerek yönetimi ele alması ve sizi bu sektöre küstürmesi veya zorla bıraktırması.
Yukarıda ki 2 sonuçta bana göre girişimcilikle alakası olmayan, proje üretimi yerine sadece para kazanma düşüncesinde olan şahısların hazin sonunu göstermektedir. Bu sonuçlarla karşılaşmamak içinde kendi ürününüze değer vermeniz, elinizden geldiğince maddi gücü kendiniz karşılamanız ve markanızın tüm yönetiminin sizin elinizde olduğundan emin olmanız gerekmektedir.
Oyun geliştirme konusunda proje öncesi kararlar, proje sırasındaki kararlar ve proje sonrasındaki kararlar şeklinde 3 farklı karar aşaması bulunmaktadır. Bazen bu sayı 4’e de çıkabiliyor.
Oyun veya oyunlar için fikir ve konular kafamızda bir bütünlük kazandığı zaman 2.adıma geçeceğiz. Bu adımda oyunumuz hangi cihazlar için uygun olacak buna karar vereceğiz. Böylece oyun nasıl yapılır sorusunun ilk adımını tamamlamış olduk.
Bir ürün ortaya koyan insanlar hiçbir zaman çok konuşanlar olmamıştır, her zaman çok çalışanlar olmuştur.
Muhammed Çolaker
Oyun Türü Seçimi🟢



Oyununuzu temel olarak kafanızda artık netleştirdikten sonra oyununuzun hangi türde çıkması gerektiğini düşünmelisiniz. 2 boyutlu bir oyun mu olacak? 3 boyutlu bir oyun mu olacak? Pixel bir oyun mu olacak? Lowpoly tarzında bir oyun mu olacak? karar vermeniz gerekmektedir.
Oyununuzun türünü seçmeden oyununuzu hangi cihazlara çıkartmak istediğinize karar veremezsiniz.
Oyunlar için Cihaz Seçimi🟠
Şimdi sıfırdan oyun nasıl yapılır? sorusunun üçüncü adımındayız. Bu adımı atlayan özellikle ülkemizde o kadar çok genç girişimci var ki, ne yazık ki hepsinin sonu da hüsranla bitiyor.
Oyununuzu kafanıza yattığı zaman ve oyununuza güvendiğiniz an kendinize soracağınız soru şu olacak: “Hangi cihazda veya cihazlarda daha iyi bir oyun olur?” bu soruyu kendinize sorup cevaplamanız gerekmektedir.



Oyununuzun fikri ve türüne göre hangi cihaz için oyununuzu geliştirmenizin ve yayınlamanızın daha uygun olacağına karar vermeniz gerekmektedir. Örneğin 3 boyutlu üst düzey grafiğe sahip oyunları bilgisayarlar ve konsollar için geliştirmek genel olarak daha doğru bir tercihtir.
Cihaz Türleri |
IPhone |
Android |
Windows |
VR |
Switch |
Mac |
XBOX |
Playstation |
Elinizdeki tüm kitleye ulaştıktan sonra İnternet ten araştırma yapmalısınız. Kendi oyun türünüz en çok hangi cihazlarda satılmakta yada oynanmakta şeklinde genel bir pazar araştırması yapmanız gerekmektedir. Artık oyunumuzun hangi cihazda yada cihazlarda olacağına karar verebildiğimiz de bir sonraki adımımız “Oyunumuz için en iyi oyun motoru hangisi olacaktır?” sorusu olacaktır.
Oyunumuz için En İyi Oyun Motoru Hangisi?🔴
Oyun motoru seçimi çok önemli bir konudur çünkü seçeceğiniz oyun motoruna göre bir yazılım dili ve animasyon öğrenmeniz gerekecek, seçtiğiniz oyun motorunun özellikleri ile bir oyun yapmaya çalışacaksınız.
Oyun motorları çok çeşitlilik göstermektedir. Mobil oyunlar için özel oyun motorları, Masaüstü yani Bilgisayar oyunları için özel oyun motorları bulunmaktadır ve her oyun motorunun kendi şartları ve koşulları bulunmaktadır.
Örnek vermek gerekirse; Bilgisayar oyunları konusunda dünyadaki en popüler oyun motorlarından bir tanesi Unreal Engine oyun motorudur. Unreal Engine kullanıcılara oyun motorunu ücretsiz olarak sunmaktadır.
Ücretli versiyonu bulunsa da en önemli özelliklerini ücretsiz versiyonunda oyun geliştiricilerine sunmaktadır ancak Unreal Engine yapımcısı şirket diyor ki; eğer benim ücretli versiyonumu değil de ücretsiz versiyonumu alırsanız, oyununuz şu kadar geliri geçince şu kadar pay almaya başlayacağım, tarzında kural belirtiyor yada başka kurallar.
Başka oyun motorları da başka başka kurallar ve şartlar belirtiyor. O yüzden oyun motoru seçimi yapacak iken sizin için en uygun olacak oyun motoru hangisi ise onu kullanmanız gerekmektedir. Hem maddi konuda hem oyun motorunun özellikleri bakımından, şartları koşulları bakımından inceleme yapmanız gerekmektedir.
NOT: Oyun Motorunun ne olduğunu hiç bilmiyorsanız kısaca oyununuzu yapmanız için özel hazırlanmış sistemler.
Oyun Motorunda da karar verdikten sonra sıradaki adımınız Düşünceleriniz Ve Gerçekler olacaktır. Bu adımda fikrimiz ile gerçekler arasında ki uyuşma ne boyutta bunları tartmamız gerekecek.
Düşünceler Ve Gerçekler🟤



Oyununuzu veya oyunlarınızın senaryolarını, konularını kafanızda güzel bir şekilde oturttunuz ve kendi oyununuza çok güveniyorsunuz. İşte bu noktada uygulayacağınız adım düşüncelerinizi bir ürüne dönüştürmek için (buradaki üründen kastımız bir oyun yapımı elbette) gerekli olan maliyet, zaman ve uygulanabilirliği olacaktır.
Bir oyun yaparken ihtiyacınız olan malzemeleri bir bir hesaplamanız ve size tutacak olan maliyetini öğrenmeniz gerekmektedir. Siz bu maliyeti karşılayabilecek misiniz öğrenmelisiniz;
- Oyununuzun oyun motoruna para ödeyecek misiniz? ,
- Oyunlardaki müziklerin lisansları ne kadar ücret tutacak ?
- Telifsiz müzikler ve sesler mi kullanılacak?
- Oyundaki tasarımlar ve modellemeler dışarıdan birine mi yaptırılacak, ne kadar bir fiyata yapacak?
- Oyundaki tasarımları ve modellemeleri siz yapacaksanız hangi programı kullanacaksınız ve ne kadar ücret ödeyeceksiniz programa?
- Oyununuzda seslendirme olacak mı?
- Seslendirme olacaksa profesyonel bir ses sanatçısına ücret mi ödeyeceksiniz yoksa kendiniz ve çevrenizdeki insanlarla mı seslendirme mi yapacaksınız?
- Kendiniz seslendirme yapacaksanız ses kaydı için hangi programı kullanacaksınız?
- Oyununuzda animasyon olacak mı?
- Animasyon olacaksa dışarıdan birine mi yaptıracaksınız yoksa kendiniz mi yapacaksınız?
- Animasyonu kendiniz yapacaksanız hangi programla yapacaksınız ücret ödeyecek misiniz?
Tüm bu sorular bittikten sonra birde oyununuzu hangi platformda yayınlayacaksınız ve o platforma ne kadar ücret ödeyeceksiniz? gibi çok önemli düşünmeniz gereken bir çok konu bulunmaktadır. Her şeyden önce bunları düşünüp karar vermeniz ödeyebileceğiniz yapacağınız adımları görmek bilmek çok büyük bir avantaj olacaktır.
Bu kısımda bol bol araştırma yapmanız gerekmektedir. Bu kısımda araştırma yaparken Türkçe kaynaklarda eksiklikler çekebilirsiniz bu noktada da İngilizce aramalar yapmanızı tavsiye etmekteyiz. Eğer oyununuz için gerekli olan maliyeti çıkartamıyorsanız zaten baştan bırakmış oluyorsunuz.
Size tavsiyemiz maliyete sahip olduktan sonra oyun yapımına geçmeniz olacaktır. Oyun nasıl yapılır kısmının en kritik noktalarından bir tanesi de bu noktadır. Bu adımdan sonra artık az veya çok kafanızda nasıl oyun yapılır? sorusuna cevaplar oluşmaya başlamıştır diye düşünüyoruz.
Sitemizde ayrıca animasyon yapma programları adlı makalemizde yer almaktadır. Ücretsiz veya kaliteli animasyon yapma programlarını incelemek isterseniz de bağlantıda ki makalemizi inceleyebilirsiniz.
Game Document Hazırlama🟡



Game document hazırlama adımı, herkesin oyun geliştirmeye başlamadan önce yapması gereken ilk adımdır. Game document dosyasında oyununuzun tüm detaylarını yazmanız ve bitirmeniz gerekmektedir.
Dışarıdan oyununuzu hiç bilmeyen birisi game document dosyanızı okuduğunda oyununuzu net bir şekilde anlamalıdır. Genellikle ekip halinde oyun geliştiren şirketler çalışanlarını bu şekilde organize bir şekilde çalıştırmaktadır. Game document sayesinde her çalışan oyunun nasıl olacağını çok net anlamaktadır.
Product Manager Seçimi🔵
Makalemizin başında belirttiğimiz gibi oyun geliştirme işi bir ekip işidir ve genellikle de ekipler halinde geliştirilir. Ekip olarak oyun geliştirmek çok iyi bir avantaj olsa da ciddi bir dezavantajı da vardır. O da herkesin kendi fikrinin olmasıdır.
Size iyi gelen fikir başkasına kötü, başkasına güzel gelen fikir size kötü gelebilir. Bu yüzden her profesyonel şirkette son kararı veren, ekibe liderlik yapan bir Product Manager seçilir. Seçilen Product Manager’ın vereceği kararı tüm ekip dinler ve uygular.
Oyun Motorunu Öğrenme⚪️
Eğer ilk kez oyun geliştirecekseniz seçtiğiniz oyun motorunun eğitimini almanız gerekmektedir. Bu eğitim şuan okuduğunuz bu makale gibi makaleler de olabilir, Youtube da eğitim seti de olabilir , Udemy de profesyonelce hazırlanmış bir eğitim de olabilir yada dışarıdan kurumsal/özel eğitim olarak öğrenmekte olabilir. Yeter ki siz hep araştırın ve öğrenmek isteyin.



Her oyun motorunun desteklediği bir yazılım dili bulunmaktadır. Seçtiğiniz oyun motorunun desteklediği yazılım dili hangisi veya hangileri ise oyununuz yazılımda istiyorsa ve yazılımı kendiniz yapacaksanız onun da eğitimini ayrıca almanız gerekecektir.
Hangi eğitimi alırsanız alın, kesinlikle sadece film izler gibi eğitim izlemeyin bol bol sizde alıştırmalar yapın kendiniz denemeler yapın. Ne kadar eğitim alırsanız alın bazı şeyler sadece deneyim ederek öğreniliyor. O yüzden her zaman bir şeyler yapmalısınız.
Not: Şunu unutmayın oyununuz ne kadar kompleks yani karmaşık ve zor bir oyun olursa o kadar yapımı zor bir oyun olacaktır. Özellikle de tek başınıza yapıyorsanız.
Oyun motorunu ve gerekliyse yazılım dili de öğrenildikten sonra ki adımınız Modelleme ve Animasyon adımı olacak.
Ayrıca oyun tasarlamayı düşünenler için birkaç örnek verebileceğimiz oyun motorları şu şekilde ;
- Unity
- Unreal Engine
- GameMaker Studio
- Godot
- AppGameKit
- RPG Maker
- CRY Engine
Oyun Modelleme ve Oyun Animasyonu⚫️
Oyununuzda bir karakter, bir cisim herhangi bir şey illa ki olacaktır. Bu bir ağaçta olabilir, yol da olabilir. Bunları dışarıdan tek tek satın da alabilirsiniz, kendiniz de yapabilirsiniz ancak bizim tavsiyemiz her zaman kendiniz yapmanız olacaktır. Şunu unutmayın kimse sizin oyununuza sizin kadar emek vermez!
Oyun modelleme ve animasyon kısımlarını da siz yapacaksanız seçtiğiniz programları öğrenmeniz gerekecektir. Hem modelleme de oyununuz için yeterli düzeye gelmeniz gerekecektir hemde animasyon konusunda yeterli düzeye gelmeniz gerekecektir.
Animasyon yapımı ile alakalı programları incelediğimiz makalemizi zaten az önce sizlerle paylaşmıştım, incelemeyi ihmal etmeyin.
Rakip Analizi🟣



Oyununuzu kafanızdaki düşüncelere göre tasarlıyor ve oluşturuyorsunuz her şey güzel gidiyor ancak her zaman aklınıza her şey gelmez. Sizin hiçbir zaman düşünemediğiniz şeyleri başkaları düşünebilir.
Bu yüzden oyununuza rakip gördüğünüz piyasada ki oyunları incelemeli ve tespit ettiğiniz oyunların kullanıcıları ne gibi konuları beğenmişler yada ne gibi konularda eksiklikler tespit etmişler bunları not almalısınız ve özellikle büyük bir kesimin ilgisini çeken özellikleri kendi oyununuza entegre etmelisiniz.
Rakibinizde eksik görülen bir özelliğin sizde olması büyük bir avantaj sağlayacaktır.
Oyununuz İçin Son Şanslarınız🔵
Nasıl bir oyun yaparsanız yapın bir oyunu satışa çıkardığınız da yada ücretsiz indirmek için sunduğunuz da kullanıcılar her zaman ilk izlenime bakacaktır. Oyununuz ilk çıktığı zaman çok hata içeren oyunun işleyişine engel olan sorunlar çıkartırsa, insanlar oyununuzu beğenmeyip kaldıracaklardır ve ileri ki güncellemeler ile ne kadar bu sorunları düzeltirseniz düzeltin, bir çok giden kullanıcı geri gelmeyecektir.
O yüzden bir oyunu yapıp bitirdiğinizde tamam artık hadi direkt satıp zengin olayım hatasına asla düşmeyin. O kadar çaba ve azimden sonra böyle bir hata size büyük bir hüsran yaratacaktır. Oyununuzu tamamladıktan sonra hem oyununuzu test etmek için hem de geri bildirimler almak için güvendiğiniz insanlara oyununuzu deneme amaçlı vermelisiniz.
NOT: Eğer güvendiğiniz arkadaşlar bu durumu kötü niyetle kullanırsa oyununuzla alakalı size bir çok sorun çıkartabilirler. Siz işinizi güvene almak istiyorsanız kesinlikle sözleşme yapmanız gerekmektedir. Hukuki geçerliliği olan bir sözleşme yapmanız mecburi bir durumdur.
Oyununuzu ne kadar düzgün yaparsanız yapın, gözden kaçan hatalar yada farklı cihazlarda teknik sorunlar çıkartabilir. Bu sorunları oyununuzu yayınlamadan tespit edip çözmelisiniz, böylece kullanıcıların oyununuzu beğenme oranı çok daha yüksek olacaktır. Oyun nasıl yapılır aşamasının en çok atlanan aşamalarından bir tanesini de böylece sizlere anlatmış olduk.
Oyunlardan Para Kazanma🟢



Şimdi de oyun nasıl yapılır? listemizde yer alan oyunlardan para kazanma adımına geçiş yapalım. Artık bu zorlu süreçte oyununuzu bitirdiniz ve istediğiniz sonucu elde ettiniz. Şimdi işin para kazanma boyutuna geçelim, eğer oyununuz dan hiç para kazanmak istemiyorsanız direkt bu adımı atlayabilirsiniz ancak oyununuz dan para kazanmak istiyorsanız oyunlar için en iyi gelir getiren para kazanma tekniklerini bilmeniz gerekmektedir.
1)Direkt Satış Yöntemi ile Para Kazanma🟡
Bu yöntemde oyununuzu satacağınız platformda oyununuz için bir ücret istersiniz ve oyununuzun alım sayısına göre para kazanırsınız. Bu teknikte en önemli konu oyununuzu ne kadar fiyata koyacağınız olacaktır. Eğer yüksek bir fiyata koyarsanız satış rakamlarınız çok düşük kalabilir ve sizin rakamlarınızı yüksek bulan kullanıcılar indirime girsin diye beklemez rakip oyun şirketinin oyununu almaya gider. O yüzden fiyat konusu bu noktada çok büyük önem arz etmektedir. Rakiplerinizin koyduğu fiyata göre sizin oyununuzun hangi fiyata en çok satacağını tespit etmelisiniz.
2)Reklam Yöntemi İle Para Kazanma🟠
Google Admob gibi şirketler aracılığı ile oyunlarınıza reklam ekleyebilirsiniz ve reklam izlenme başına bir ücret kazanabilirsiniz. Bu sayede oyununuzu ücretsiz olarak satışa koyup reklamlardan kazanç sağlayabilirsiniz. Bizim size tavsiyemiz reklam yöntemini kullanacaksanız oyununuza ücretsiz ekleyin ve reklamı oyunlaştırarak reklam izlettirin. Örnek vermek gerekirse reklam izleyerek oyunda karaktere bir kostüm alma yada fazladan bir can alma gibi örnekler verilebilir.
3)Oyun İçi Öğe Satışı Yöntemi ile Para Kazanma🔴
Oyununuz tasarım yönünden ilgi çekici bir oyun değilse bu yönteme kesinlikle bulaşmayın ancak tasarım konusunda ilgi çekiyorsa oyununuz da ekstra tasarımları oyun içi öğe olarak para karşılığı satabilirsiniz. Bu yöntemi diğer para kazanma yöntemleri ile beraber de kullanabilirsiniz.
4)Sponsor Yöntemi İle Para Kazanma🔘
Bizim için en can sıkıcı ve en zor yöntem diyebiliriz. Çünkü oyununuza sponsor olması için bir veya birkaç şirketi ikna ederek onlarla sözleşme yaparak oyunda reklamlarını yayınlayarak para kazanabilirsiniz.
Bu tekniği de oyunlaştırabilirsiniz. Buna da örnek vermek gerekirse bir kola şirketiyle anlaşmışsanız oyununuz da ki tüm içecekler kola olabilir ve hepsinin üzerinde anlaştığınız şirketin markası olabilir yada oyundaki panolarda yada panellerde reklamlar olabilir. Son zamanlarda bu taktiği Fortnite oyununda görmeye başladık.
“Sıfırdan Oyun Nasıl Yapılır” sorusunu cevaplamak dışında Sıfırdan bir oyun şirketi nasıl açılır? diye bir makale yazmamı istiyorsanız lütfen yorumlar kısmından belirtin.
Oyununuzu Yayınlama🟤
Artık bu son adımda oyununuzu belirlediğiniz oyun platformunda yayınlayabilirsiniz. Bu adımları tamamladıktan sonra artık sizde bir oyun yapımcısısınız. Temel olarak hiç bir şey bilmeden bir oyun yapıp, sağlam gelirler elde etmek istiyorsanız bu adımların hepsinde başarılı olmanız gerekmektedir. Başarılı olursanız eğer çok zengin de olabilirsiniz.
Oyun yapımcısı olmayı düşünüyorsanız aklınızın bir köşesinden Türk yapımı oyunları da merak etmiş olabilirsiniz. Şuan için en popüler olan Türk yapımı oyunları öğrenmek isterseniz Türk yapımı oyunlar bağlantısından tüm oyunları da inceleyebilirsiniz.
Oyun nasıl yapılır? serimizin ayrıca videolu içeriği de bulunmaktadır, isterseniz aşağıdaki videomuzu da izleyerek daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz.
Oyun Nasıl Yapılır ile Alakalı Sık Sorulan Sorular
Oyun Yapmak için Hangi Program Kullanılır?
Oyun yapmak için Unity, Unreal Engine, Game Maker Studio, Godot, Cry Engine gibi oyun motorları kullanılır.
Oyun Nasıl Yapılır PC’de?
Pc’de oyun yapmak için sıfırdan oyun nasıl yapılır? adlı makalemizi atlamadan okumanız yeterli olacaktır.
Oyun Yapmak için Hangi Bölüm Okunmalı?
Oyun yapmak için resmi olarak bir bölüm okumanıza gerek yoktur kendinizi geliştirerek te oyun yapabilirsiniz ayrıca piyasadaki bir çok Türk oyun geliştiricisi oyun geliştirme ile alakalı bölüm okumamıştır ancak resmi olarak oyun yapımı ile alakalı bölüm okumak istiyorsanız da ;
Yazılım Mühendisliği, Programlama, Bilgisayar Mühendisliği, Animasyon ve Dijital Oyun Tasarımı gibi bölümleri tercih edebilirsiniz.
Google Play Store için Oyun Nasıl Yapılır?
Google Play store mağazası için android tabanlı mobil bir oyun geliştirmeniz gerekmektedir.
“Sıfırdan Oyun Nasıl Yapılır? adlı makalemizi tamamlamış bulunmaktayız. Oyun bağlantısından sitemizde yer alan benzer içerikleri inceleyebilirsiniz.
Bu yazınızdan sonra Unity indirdim. Hazır scriptler ile basit hyper casual oyun yapıp (belki grafikleri değiştirerek) Google Play Store’ye eklemek istedim. Ancak scriptler kafayı yedi. Açılmadı. Hata falan verdi. Bende güncel sürümü indirdim ama daha denemedim. Birazcık hevesim kırıldı.
Ancak ilerleyen zamanlarda tekrar motive olursam tekrar deneyeceğim. Eğer bir şeyler elde edersem tekrar yazacağım.
Sonuç olarak teşekkürler.
Umarım başarılı olursunuz.
Ben de Bir Mobil uyumlu oyun yapacaktım bu programla Başarılarının Devamını dilerim
Umarım oyununuz çok başarılı olur.
inş emeğinizin karşılığını alırsınız
Güzel düşünceleriniz için teşekkürler.
Ellerinize sağlık, çok emek sarf etmişsiniz. Faydalı bir yazıya benziyor, yolunuz açık olsun.
Güzel düşünceleriniz için çok teşekkür ederim.
oyun yapmak istiyorum
Makalemizi detaylıca okuyarak oyun yapma adımlarına başlayabilirsiniz.