Bilgisayar Ram Öğrenme 2023 (PC&Laptop)

Bilgisayar RAM öğrenme komutu “wmic memphysical get maxcapacity” şeklindedir ancak bu kod sadece bellek kapasitesini göstermektedir. Detaylı RAM öğrenme rehberimizi atlamadan okursanız, RAM öğrenme hakkında ki tüm bilgileri öğrenebilirsiniz.

Bilgisayarın kaç RAM olduğunu öğrenme. Hem masaüstü hem de laptop cihazlar için donanım parçaları arasında en çok sevilen parçalardan bir tanesi RAM, Türkçe ismiyle de bellektir. Kullanıcılar tarafından belleklerin bu kadar sevilmesinin en büyük sebebi de tüm cihazlarda çıkarılabilir olması ve yenisinin takılma şansı olmasıdır, bu durum çoğu iç donanım parçası için geçerli değildir ancak belleklerde böyle bir fırsat bulunabiliyor, bu yüzden PC RAM öğrenme yöntemi çok önemli bir yöntemdir.

ram özellikleri öğrenme
ram özellikleri öğrenme

RAM Çeşitleri Nelerdir?⚪️

Sizlere belleğinize ait tüm bilgileri nasıl öğreneceğinizi göstermeden önce RAM çeşitleri yani bellek çeşitlerini göstermek istiyoruz çünkü bilgisayarınızda hangi RAM çeşidini kullandığınız bilmek çok önemlidir, her bilgisayarın kendi RAM çeşidi bulunmaktadır ve sizde kendi bilgisayarınızın ram çeşidini öğrenmelisiniz.

RAM çeşitleri ise şu şekildedir;

  • DDR 400
  • DDR 1
  • DDR 2
  • DDR 3
  • DDR 4
  • DDR 5
  • DRAM
  • SRAM
  • SDRAM
  • DRD RAM
  • PSRAM
  • RLDRAM
  • SGRAM

şeklindedir. Genel olarak masaüstü ve bilgisayarlarda eğer çok eski değil ise DDR 5 ve DDR 4 bellekler kullanılmaktadır.

Bilgisayarımıza yeni bir RAM eklememiz performans açısından fayda sağlayabilir ancak elbette doğru RAM seçimi önemlidir, her bilgisayara, her bellek ne yazık ki olmuyor ve her bilgisayarla uyumlu belleği bulmakta size düşüyor diyebiliriz. Bu yüzden sizlere Bilgisayar RAM öğrenme yöntemlerimizde ilk olarak RAM özelliklerini öğrenme yöntemini göstereceğiz.

Bilgisayar RAM Öğrenme Yöntemi🟢

Bilgisayar RAM öğrenme rehberimizde sizlere sadece iki adım göstereceğiz. Sadece iki adımı uygulayarak bilgisayarınızdaki bellekler hakkında istediğiniz bilgiyi öğrenebilirsiniz. Bu sayede de belleklerle ilgili konulara daha hakim hale gelmiş olacaksınız.

1)PC RAM Öğrenme🟡

Bilgisayar ram öğrenme Windows 10, Windows7, Windows 11 dahil olmak üzere tüm Windows işletim sistemlerinde geçerlidir. Ram bilgisi öğrenme yöntemimizin ilk adımında sizlere PC ram öğrenme adımını göstereceğiz. Bu adımda ilk önce Başlat menüsünden Çalıştır kısmına girmeniz gerekmektedir.( WİNDOWS+R kısayol tuşuyla da direkt gidebilirsiniz.) çalıştır kısmına cmd yazın ve çıkan komut istemi‘ni yönetici olarak çalıştırın.

pc ram öğrenme
pc ram öğrenme

Komut istemini yönetici olarak çalıştırdığınızda, bilgisayarınızda açılacaktır ve karşınıza sadece küçük bir ekranda siyah bir kısım çıkacaktır.

2)RAM Özelliklerini Öğrenme🔵

ram özelliklerini öğrenme
ram özelliklerini öğrenme

Bilgisayar RAM öğrenme rehberimizin ikinci adımında da ram özellikleri öğrenme adımını göstereceğiz. Bu adımda da, ilk adımda açmış olduğunuz komut istemine aşağıdaki komutu hata yapmadan düzgün bir şekilde yazmanız gerekmektedir.

wmic memphysical get maxcapacity

Yukarıdaki kodu yazdıktan sonra “Enter” tuşuna tıkladığınızda karşınıza cihazınızda yer alan tüm belleklerin toplam boyutu çıkacaktır. Bu sayede de bilgisayarınızdaki belleklerin ne kadar boyuta sahip olduğunu öğrenmiş olacaksınız.

Komut istemine bu seferde aşağıdaki kodu yazdığınızda da kullanmış olduğunuz cihazda en fazla kaç ram slotu olduğunu sizlere gösterecektir.

wmic memphysical get maxcapacity, MemoryDevices

Son olarak ta cihazınızda kullandığınız RAM’lerin hızlarını yani teknik ismiyle ram frekanslarını öğrenmek içinde aşağıdaki kodu komut istemine yazıp yine “Enter” tuşuna tıklamanız yeterli olacaktır.

wmic MEMORYCHIP get BankLabel,DeviceLocator,Capacity,Speed

Bilgisayar RAM Modeli Öğrenme

Bilgisayar RAM modeli öğrenme yöntemi sayesinde bilgisayarınızda takılı olan RAM donanımlarının modellerini ayrıntılı bir şekilde öğrenebilirsiniz. Bunun için ilk olarak bilgisayarınızda arama butonu kısmına “CMD” yazın ve “Komut İstemi” aracını yönetici olarak açın.

bilgisayar ram modeli öğrenme
bilgisayar ram modeli öğrenme

Açılan Komut İstemi aracına aşağıdaki kodu yazdığınızda sizlere bilgisayarınızda takılı olan RAM’ler hakkında tüm bilgileri verecektir, böylece Bilgisayar RAM modeli öğrenme yöntemini de sorunsuz bir şekilde uygulamış olacaksınız.

wmic MemoryChip get MemoryType, Name, Capacity, Configuredclockspeed, DeviceLocator, FormFactor, Manufacturer, Serialnumber, Speed

Bu yöntem sayesinde “Windows 10 bilgisayar RAM öğrenme” , “Bilgisayar RAM markası öğrenme” , “Windows 7 RAM öğrenme” ve “Laptop RAM Öğrenme” konularını da öğrenmiş oldunuz.

Şimdi de sizlere RAM öğrenme programı kullanılarak bilgisayarınızdaki RAM ile alakalı tüm bilgilere nasıl ulaşabileceğinizi göstereceğiz, böylece RAM öğrenme programı kullanmak isteyen kullanıcılar içinde ayrıca bilgi vermiş olacağız.

RAM Öğrenme Programı

RAM öğrenme programı konumuzda sizlere RAM bilgilerinizi detaylı bir şekilde öğrenebileceğiniz program veya programlardan bahsedeceğiz, böylece program kullanarak RAM bilgilerini öğrenmek isteyen kullanıcılar içinde gerekli bilgilere yer vermek istedik.

RAM öğrenme programı olarak piyasada en fazla kullanılan program “CPU-Z” programıdır. Programı resmi sitesinden indirip, kurduktan sonra açın. Ardından da “Memory” sekmesine tıklayın.

ram öğrenme programı
ram öğrenme programı

Memory sekmesine tıkladığınızda bilgisayardaki RAM donanımları ile alakalı bir çok farklı bilgiye ulaşmış olacaksınız.

Böylece sizlere detaylı bir şekilde bilgisayar RAM öğrenme yöntemlerini göstermiş olduk. Sadece 3 farklı kodu kullanarak cihazınıza ait tüm RAM bilgilerini gösterdik ayrıca da RAM öğrenme programı ile alakalı da tüm detaylı bilgileri vermiş olduk.

Bilgisayar RAM öğrenme rehberimizde sizlere PC RAM öğrenme hakkında tüm kodları da paylaştık diyebiliriz.

Makalemizin altında yer alan yorumlar kısmından da görüşlerinizi ve sorularınızı iletebilirsiniz ayrıca aşağıdaki içeriklerimize de göz atabilirsiniz;

Bilgisayar Ram Öğrenme ile Alakalı Sık Sorulan Sorular

Bilgisayarın RAM’i Nereden Öğrenilir?

RAM modelinizi öğrenmek için ilk olarak bilgisayarınızı açmanız gerekiyor. Ardından da arama kısmına “Görev Yöneticisi” yazın ve Görev Yöneticisi aracını açın. Açılan pencerede “Performans” sekmesine tıklayın. Performans sekmesindeki Bellek kısmına tıkladığınızda bilgisayarınızdaki RAM ile alakalı tüm bilgilere ulaşmış olacaksınız.

Bilgisayar RAM Öğrenme adlı makalemize benzer içerikleri Yazılım bağlantısından inceleyebilirsiniz.

4.7/5 - (13 votes)

Yorum yapın

Kombicozum.com smm panel Arizacozum.com Cozum10.com burun estetiği düğün davetiyesi mizah.org